パーカーポイント: 96点 予想される飲み頃:2019 - 2049 The average June temperature for 2003 was the warmest ever recorded at Yquem since they installed their first weather station in 1896. And things were only just starting to heat up. This notoriously hot vintage nonetheless produced some very pleasant Bordeaux surprises, Yquem being one. As readers can guess, obtaining the necessary sugar levels was not the problem this year. If it was a question of sugar alone, berries could well have been harvested in August. But come September, the wait was on for the botrytis. Fortunately, a little rain beginning on the 5th of September kick-started proceedings, and with the help of continued warm temperatures, the noble rot took off like a rocket! After this, frenetic harvesting and strict selection ensued. Harvest was over in a record nine days, resulting in a super rich, concentrated and full botrytized expression that beautifully does justice to both the vintage and to Yquem. (Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate, 31st Aug 2019)
Chateau d'Yquem
予想される飲み頃:2019 - 2049
The average June temperature for 2003 was the warmest ever recorded at Yquem since they installed their first weather station in 1896. And things were only just starting to heat up. This notoriously hot vintage nonetheless produced some very pleasant Bordeaux surprises, Yquem being one. As readers can guess, obtaining the necessary sugar levels was not the problem this year. If it was a question of sugar alone, berries could well have been harvested in August. But come September, the wait was on for the botrytis. Fortunately, a little rain beginning on the 5th of September kick-started proceedings, and with the help of continued warm temperatures, the noble rot took off like a rocket! After this, frenetic harvesting and strict selection ensued. Harvest was over in a record nine days, resulting in a super rich, concentrated and full botrytized expression that beautifully does justice to both the vintage and to Yquem.
(Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate, 31st Aug 2019)
頂点に君臨する偉大な貴腐ワイン
シャトー ディケム
Chateau d'Yquem
シャトー・ディケムは、世界で最も有名な甘口ワインであり、間違いなく最高級のワインです。完全に貴腐化した果実のみが収穫され、収量は非常に少なく、1本のブドウの木からはグラス1杯分のワインしか生産されません。 驚くほどの複雑さ、豊かさ、エキゾチックな風味があり、50年以上の熟成の可能性を持つグレートヴィンテージも存在します。
粘土、砂礫、石灰岩の交じる複雑な土壌、貴腐菌を生むシロン川からの湿度、地下に張り巡らした排水システムなどの恵まれた自然環境に加え、一切の妥協を許さない入念な収穫がシャトー・ディケムの品質を支えています。150人もの摘み手が、完全に熟した最良のブドウのみを厳選して収穫を行うことで、非常に高い熟成ポテンシャルを持った、最高品質のワインを生み出し続けています。
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【最安挑戦12本セット 1本あたり3302円 21%引き】ブレッド アンド バター シャルドネ Bread & Butter Winery カリフォルニア ワイン 白 フルボディ|SOCALIZATION
DOMAINE BOISSON VADOT MEURSAULT LES GENEVRIÉRES 2014 / ドメーヌ ボワッソン ヴァド ムルソー レ ジュヌヴリエール 2014|Fine and Rare
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シャトー ディケム 2005 イケム Chateau d'Yquem フランス ボルドー 白ワイン 新入荷|ロマネ ROMANEE
[3本まとめ買い] コルトン・シャルルマーニュ 2018年 ドメーヌ・シルヴァン・ロワシェ フランス 白ワイン 辛口 フランスワイン ブルゴーニュ フランス白ワイン シャルドネ 750ml|Narlu
1995 ピュリニー モンラッシェ プルミエ クリュ フォラティエール ドメーヌ ドーヴネ 白ワイン 辛口 ビオディナミ 750ml|代官山ワインサロン Le・Luxe