彼が造り上げる唯一無二のシラーズはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。 ラベルやコルクの細部までにBest of Best of Bestを尽くした極上のシラーズをお楽しみください。年間生産量800ケースの極少量生産。
『Standish Schubert Theorum Shiraz 2018』が ジェームス・サックリング『TOP100 WINES OF 2020』 にてTOP4に選出!
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手! バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサの土地でも極めて樹齢の高い古木 (100年~160年)に灌漑は一切行わず、1エーカーあたり約0.5トンと低収量から生まれるシラーズは旨みや 凝縮感を最大限に表現したアプローチ。彼が造り上げる唯一無二のワインはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。ラベルやコルクの細部までに Best of Best of Best を尽くした極上のシラーズをお楽しみください。
ジェームス・サックリング:100 ポイント Tuesday, January 26, 2021 CountryAustralia RegionSouth Australia Vintage2018 Score 100 Mica-laced soil from the Schubert Vineyard in Roenfeldt Road, Marananga and fermented as 50% whole clusters. The site has six parts and all are made as a single parcel and then the wine is assembled. There’s distinctive complexity of fruit here with all shades of red, blue and purple through to black. There are also ripe dark peaches and nectarines as well. There’s a spicy edge, too, with some almost flinty, graphite notes. The palate has such intensity and power and really long, deep black fruit builds through the finish. Impeccable depth of tannin here. Rich blood plum flavors, intersected with blackberry. So saturated in flavor, so long and full of energy. The vinous intensity on the finish is spectacular. This is something really special. Try from 2024.
ワインアドヴォケイト:(96-98) ポイント Rating (96-98) Release Price NA Drink Date 2021 - 2040 Reviewed by Joe Czerwinski Issue Date 28th Nov 2019 Source End of November 2019, The Wine Advocate Mint, sage and thyme accent blackberry and black cherry fruit in the 2018 The Schubert Theorem Shiraz. Full-bodied and rich without being heavy, it finishes tremendously long, with silky, cocoa-powder-like tannins. It should drink well for a couple of decades. After reviewing the stunning 2016s last year, I was excited to try the 2017s and 2018s at Dan Standish's small winery. The 2017 vintage, said Dan, was his biggest ever, yet he bottled the least wine. "With its long, slow, even ripening, it's probably the ideal vintage to show the different [Barossa] subregions," he said. Each of the named wines comes from a specific vineyard in a different part of Barossa. The Relic comes from Krondorf, Schubert Theorem from Marananga, The Standish from Greenock, Lamella from Eden Valley and Andelmonde from Light Pass. Generally, the wines see about 20% new oak (all French), with the proportion of whole clusters varying, depending on the vintage and the vineyard. Also depending on the vintage, Standish bottles all, some or none of the wines, with any barrels that don't make the cut being sold in bulk. After his blockbuster 2016s, the 2017s come across as slightly less complete yet still delicious, while the 2018s-"a typical Barossa vintage," according to Standish-look extremely promising.
シャトー アンジェリュス[2003]年 サンテミリオン プルミエ グラン クリュ クラッセ 第1特別級 AOC Chateau Angelus [2003] AOC Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe 「最高のワインであり、真のサンテミリオン愛好者であれば必ず買うべきワインである」とパ|うきうきワインの玉手箱
ロベール シュヴィヨン ニュイ サン ジョルジュ プルミエ クリュ レ ロンシエール 2020 正規品 Robert Chevillon Nuits Saint Georges Les Roncieres フランス ブルゴーニュ 赤ワイン|ロマネ ROMANEE
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手!バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサヴァレーの異端児とも呼ばれているワインメーカーのダン・スタンディッシュ。 バロッサヴァレーの土地の個性を表わす伝統的な「妥協のない」ワイン造りが彼の考え方。
元々はケミカルエンジニアだったダンは独自にワイン造りへの情熱を育み、ワイン作り造りに専念することを決めナパやソノマ、リオハ、そしてローヌでヴィンテージを重ね、バロッサヴァレーのトレブルックでチーフワインメーカーとして経験を積み、1999年に彼の両親から樹齢96年(中には100年~160年の古樹も!)の古木を譲り受けたところから自身のワイン造りがスタートします。
「畑の個性を大切にしたい」と話すダンはバロッサヴァレーにあるマラナンガ、クロンドルフ、グレノックの3つ異なる土壌の地域に自社畑を所有しております。 夏はドライで暑いバロッサヴァレーでは灌漑を行う必要性がある中、彼の畑では灌漑を一切行いません。1エーカーあたり約0.5トンと超低収量から生まれるシラーズには凝縮感と旨みが溢れています。
また、同じ畑でもブドウの成熟度合いによって収穫のタイミングを分け、小さなロットでそれぞれ発酵を行います。
オーガニック農法で育てられたブドウは全て手摘み。そして野生酵母の力で発酵、ブドウのポテンシャルを信じたナチュラルなプロセスを踏むワインメーキング。
彼が造り上げる唯一無二のシラーズはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。
ラベルやコルクの細部までにBest of Best of Bestを尽くした極上のシラーズをお楽しみください。年間生産量800ケースの極少量生産。
『Standish Schubert Theorum Shiraz 2018』が
ジェームス・サックリング『TOP100 WINES OF 2020』 にてTOP4に選出!
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手!
バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサの土地でも極めて樹齢の高い古木 (100年~160年)に灌漑は一切行わず、1エーカーあたり約0.5トンと低収量から生まれるシラーズは旨みや 凝縮感を最大限に表現したアプローチ。彼が造り上げる唯一無二のワインはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。ラベルやコルクの細部までに Best of Best of Best を尽くした極上のシラーズをお楽しみください。
「シューベルト・テオラム」はバロッサヴァレーの地区に所有マラナンガ地区のロエンフォールドロードに位置します。その近くに隣接する畑ではペンフォールドのトップレンジ「グランジ」などがこの地域はポテンシャルの高く優良なシラーズが生まれる場所でもあります。
シングルヴィンヤードの畑から全て手摘みで収穫され、灌漑は一切行わず収穫を抑えたシラーズからは凝縮感と旨みを感じることができます。スミレやブルーベリー、リコリスやシナモンスパイスなどの芳醇なアロマが広がり、ベルベットのようなが滑らさと奥行きのある味わいを楽しめます。何も語らない漆黒のラベルにみなぎる自身が詰まっています。年間200~300ケース。
Standish Schubert Theorum Shiraz
スタンディッシュ シューベルト・テオラム シラーズ
生産地:オーストラリア 南オーストラリア州 バロッサヴァレー
原産地呼称:GI. BAROSSA VALLEY
ぶどう品種:シラー 100%
味わい:赤ワイン 辛口 フルボディ
ジェームス・サックリング:100 ポイント
Tuesday, January 26, 2021 CountryAustralia RegionSouth Australia Vintage2018 Score 100
Mica-laced soil from the Schubert Vineyard in Roenfeldt Road, Marananga and fermented as 50% whole clusters. The site has six parts and all are made as a single parcel and then the wine is assembled. There’s distinctive complexity of fruit here with all shades of red, blue and purple through to black. There are also ripe dark peaches and nectarines as well. There’s a spicy edge, too, with some almost flinty, graphite notes. The palate has such intensity and power and really long, deep black fruit builds through the finish. Impeccable depth of tannin here. Rich blood plum flavors, intersected with blackberry. So saturated in flavor, so long and full of energy. The vinous intensity on the finish is spectacular. This is something really special. Try from 2024.
ワインアドヴォケイト:(96-98) ポイント
Rating (96-98) Release Price NA Drink Date 2021 - 2040 Reviewed by Joe Czerwinski Issue Date 28th Nov 2019 Source End of November 2019, The Wine Advocate
Mint, sage and thyme accent blackberry and black cherry fruit in the 2018 The Schubert Theorem Shiraz. Full-bodied and rich without being heavy, it finishes tremendously long, with silky, cocoa-powder-like tannins. It should drink well for a couple of decades.
After reviewing the stunning 2016s last year, I was excited to try the 2017s and 2018s at Dan Standish's small winery. The 2017 vintage, said Dan, was his biggest ever, yet he bottled the least wine. "With its long, slow, even ripening, it's probably the ideal vintage to show the different [Barossa] subregions," he said. Each of the named wines comes from a specific vineyard in a different part of Barossa. The Relic comes from Krondorf, Schubert Theorem from Marananga, The Standish from Greenock, Lamella from Eden Valley and Andelmonde from Light Pass. Generally, the wines see about 20% new oak (all French), with the proportion of whole clusters varying, depending on the vintage and the vineyard. Also depending on the vintage, Standish bottles all, some or none of the wines, with any barrels that don't make the cut being sold in bulk. After his blockbuster 2016s, the 2017s come across as slightly less complete yet still delicious, while the 2018s-"a typical Barossa vintage," according to Standish-look extremely promising.
シャトー アンジェリュス[2003]年 サンテミリオン プルミエ グラン クリュ クラッセ 第1特別級 AOC Chateau Angelus [2003] AOC Saint-Emilion 1er Grand Cru Classe 「最高のワインであり、真のサンテミリオン愛好者であれば必ず買うべきワインである」とパ|うきうきワインの玉手箱
ロベール シュヴィヨン ニュイ サン ジョルジュ プルミエ クリュ レ ロンシエール 2020 正規品 Robert Chevillon Nuits Saint Georges Les Roncieres フランス ブルゴーニュ 赤ワイン|ロマネ ROMANEE
ボー・フレール ”アッパー・テラス・ヴィンヤード” ピノノワール リボンリッジ オレゴン ワイン|しあわせワイン倶楽部
Chateau Lafite-Rothschild [2009] / シャトー ラフィット・ロートシルト [FR][WA99][赤][30]|Wine shop Cave
【全品P3倍 11/15限定】シャトー・ラフィット・ロートシルト [2006]750ml|お酒の専門店 リカマン店
ポマール プルミエ クリュ レ ゼプノフランスワイン ブルゴーニュ 赤ワイン|ワインと地酒 酒のあさひや
ヴォーヌ ロマネ ヴィエイユ ヴィーニュ 2011 ペロ ミノ 750ml ブルゴーニュ 赤ワイン バックヴィンテージ|銘醸ワイン専門 CAVE de L NAOTAKA
[2002]生まれ年の赤ワイン(辛口)とワイングッズのカゴ盛り 詰め合わせギフトセット フランス・ブルゴーニュのワイン [2002年]【送料無料】【メッセージカード付】【グラス付ワイン】【ラッピング付】【セット】【お祝い】【プレゼント】【ギフト】|ヒグチワイン Higuchi Wine
2019 ヴォーヌ ロマネ アラン ユドロ ノエラ 正規品 赤ワイン 辛口 750ml Alain Hudelot Noellat Vosne Romanee|代官山ワインサロン Le・Luxe
キスラー ロシアン・リバー・ヴァレー ピノ・ノワール 2019 750ml赤 RUSSIAN RIVER VALLEY PINOT NOIR|オーリック
【まとめ買い】ヴァルポリチェッラ・リパッソ/ベルターニ (赤ワイン)750ml×6本|ワイン本舗 ヴァン・ヴィーノ