彼が造り上げる唯一無二のシラーズはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。 ラベルやコルクの細部までにBest of Best of Bestを尽くした極上のシラーズをお楽しみください。年間生産量800ケースの極少量生産。
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手! バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサの土地でも極めて樹齢の高い古木 (100年~160年)に灌漑は一切行わず、1エーカーあたり約0.5トンと低収量から生まれるシラーズは旨みや 凝縮感を最大限に表現したアプローチ。彼が造り上げる唯一無二のワインはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。ラベルやコルクの細部までに Best of Best of Best を尽くした極上のシラーズをお楽しみください。
Standish Lamella Shiraz スタンディッシュ ラメッラ シラーズ 生産地:オーストラリア 南オーストラリア イーデン・ヴァレー 原産地呼称:GI. EDEN VALLEY ぶどう品種:シラー 100% 味わい:赤ワイン 辛口 フルボディ
ワインアドヴォケイト:(98-100) ポイント Rating (98-100) Release Price NA Drink Date 2023 - 2040 Reviewed by Joe Czerwinski Issue Date 28th Nov 2019 Source End of November 2019, The Wine Advocate Another potentially perfect wine, the 2018 Lamella Shiraz, from the Eden Valley, is full-bodied and velvety in texture. Offering swirls of complex mixed berries, tea and spice, it finishes long and tannic, with plenty of backbone and structure, plus intriguing hints of espresso and chocolate. In contrast to The Standish, it's more impressive, while The Standish is more opulent and generous. After reviewing the stunning 2016s last year, I was excited to try the 2017s and 2018s at Dan Standish's small winery. The 2017 vintage, said Dan, was his biggest ever, yet he bottled the least wine. "With its long, slow, even ripening, it's probably the ideal vintage to show the different [Barossa] subregions," he said. Each of the named wines comes from a specific vineyard in a different part of Barossa. The Relic comes from Krondorf, Schubert Theorem from Marananga, The Standish from Greenock, Lamella from Eden Valley and Andelmonde from Light Pass. Generally, the wines see about 20% new oak (all French), with the proportion of whole clusters varying, depending on the vintage and the vineyard. Also depending on the vintage, Standish bottles all, some or none of the wines, with any barrels that don't make the cut being sold in bulk. After his blockbuster 2016s, the 2017s come across as slightly less complete yet still delicious, while the 2018s-"a typical Barossa vintage," according to Standish-look extremely promising.
ジェームス・サックリング:97 ポイント Friday, September 11, 2020 CountryAustralia RegionSouth Australia Vintage2018 Score 97 From the Hutton Vale Vineyard. This is very fragrant, very spicy and lightly peppery with such a distinctive nose, offering blueberries and some cedary oak, as well as berry-pastry, pie-crust and spicy notes. The palate has such distinctive freshness and detail with a granular texture to the tannins (100% whole cluster fermentation) and brightness from cooler-climate acidity. Dense, focused finish. This needs five years to settle, best from 2026.
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手!バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサヴァレーの異端児とも呼ばれているワインメーカーのダン・スタンディッシュ。 バロッサヴァレーの土地の個性を表わす伝統的な「妥協のない」ワイン造りが彼の考え方。
元々はケミカルエンジニアだったダンは独自にワイン造りへの情熱を育み、ワイン作り造りに専念することを決めナパやソノマ、リオハ、そしてローヌでヴィンテージを重ね、バロッサヴァレーのトレブルックでチーフワインメーカーとして経験を積み、1999年に彼の両親から樹齢96年(中には100年~160年の古樹も!)の古木を譲り受けたところから自身のワイン造りがスタートします。
「畑の個性を大切にしたい」と話すダンはバロッサヴァレーにあるマラナンガ、クロンドルフ、グレノックの3つ異なる土壌の地域に自社畑を所有しております。 夏はドライで暑いバロッサヴァレーでは灌漑を行う必要性がある中、彼の畑では灌漑を一切行いません。1エーカーあたり約0.5トンと超低収量から生まれるシラーズには凝縮感と旨みが溢れています。
また、同じ畑でもブドウの成熟度合いによって収穫のタイミングを分け、小さなロットでそれぞれ発酵を行います。
オーガニック農法で育てられたブドウは全て手摘み。そして野生酵母の力で発酵、ブドウのポテンシャルを信じたナチュラルなプロセスを踏むワインメーキング。
彼が造り上げる唯一無二のシラーズはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。
ラベルやコルクの細部までにBest of Best of Bestを尽くした極上のシラーズをお楽しみください。年間生産量800ケースの極少量生産。
オーストラリアワイン界最高峰のシラーズの造り手!
バロッサの異端児ダン・スタンディッシュ!
バロッサの土地でも極めて樹齢の高い古木 (100年~160年)に灌漑は一切行わず、1エーカーあたり約0.5トンと低収量から生まれるシラーズは旨みや 凝縮感を最大限に表現したアプローチ。彼が造り上げる唯一無二のワインはすべて卓越した品質のシラーズのみでリリースと同時に世界中で彼のワインは引く手あまたとなり入手が最も困難。ラベルやコルクの細部までに Best of Best of Best を尽くした極上のシラーズをお楽しみください。
樹齢163年のブドウから生まれるラメッラはイーデンヴァレーのストーンガーデン地区に所有するシングルヴィンヤードからすべて手摘みで収穫されます。土壌は花崗岩と砂質ローム。
ダークプラムやブラックカラントにセージやリコリスなどの乾燥させたスパイスなどの風味が多層に重なり合います。オークのまろやかな味わいがバランス良く調和し非常に緻密なタンニン分で長い余韻を楽しむことができます。凝縮感と滑らかなテクスチャーでそのポテンシャルの高さを感じさせます。
Standish Lamella Shiraz
スタンディッシュ ラメッラ シラーズ
生産地:オーストラリア 南オーストラリア イーデン・ヴァレー
原産地呼称:GI. EDEN VALLEY
ぶどう品種:シラー 100%
味わい:赤ワイン 辛口 フルボディ
ワインアドヴォケイト:(98-100) ポイント
Rating (98-100) Release Price NA Drink Date 2023 - 2040 Reviewed by Joe Czerwinski Issue Date 28th Nov 2019 Source End of November 2019, The Wine Advocate
Another potentially perfect wine, the 2018 Lamella Shiraz, from the Eden Valley, is full-bodied and velvety in texture. Offering swirls of complex mixed berries, tea and spice, it finishes long and tannic, with plenty of backbone and structure, plus intriguing hints of espresso and chocolate. In contrast to The Standish, it's more impressive, while The Standish is more opulent and generous.
After reviewing the stunning 2016s last year, I was excited to try the 2017s and 2018s at Dan Standish's small winery. The 2017 vintage, said Dan, was his biggest ever, yet he bottled the least wine. "With its long, slow, even ripening, it's probably the ideal vintage to show the different [Barossa] subregions," he said. Each of the named wines comes from a specific vineyard in a different part of Barossa. The Relic comes from Krondorf, Schubert Theorem from Marananga, The Standish from Greenock, Lamella from Eden Valley and Andelmonde from Light Pass. Generally, the wines see about 20% new oak (all French), with the proportion of whole clusters varying, depending on the vintage and the vineyard. Also depending on the vintage, Standish bottles all, some or none of the wines, with any barrels that don't make the cut being sold in bulk. After his blockbuster 2016s, the 2017s come across as slightly less complete yet still delicious, while the 2018s-"a typical Barossa vintage," according to Standish-look extremely promising.
ジェームス・サックリング:97 ポイント
Friday, September 11, 2020 CountryAustralia RegionSouth Australia Vintage2018 Score 97
From the Hutton Vale Vineyard. This is very fragrant, very spicy and lightly peppery with such a distinctive nose, offering blueberries and some cedary oak, as well as berry-pastry, pie-crust and spicy notes. The palate has such distinctive freshness and detail with a granular texture to the tannins (100% whole cluster fermentation) and brightness from cooler-climate acidity. Dense, focused finish. This needs five years to settle, best from 2026.
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