パーカーポイント: 93点 予想される飲み頃:2024 - 2040 The 2016 Meursault Village wafts from the glass with notes of crisp apple, pear, almond paste and lemon oil, displaying a pure bouquet that isn't marked by the reductive signatures of yesteryear. On the palate, it's medium to full-bodied, intense and incisive, with excellent concentration and a tangy line of acidity that lends the wine enormous length. Right now, it's youthfully tight-knit, but there's immense promise here. This note applies to a bottle from a cuv?e produced from the lieu-dit Les Chaumes that also contains some juice from La Barre. Rapha?l Coche told me that he produced three other cuv?es, one from Vireuils, another from Narvaux and a third assembling multiple parcels that together filled a press. As usual, the only way to know which bottling you possess is to ask the importer. (239, The Wine Advocate, 1st Nov 2018)
ムルソー 2016
2016年の村名ムルソーは、歯切れのよいリンゴ、洋ナシ、アーモンドペースト、レモンオイルの香りがグラスから漂い、それは往年の還元臭を感じさせないピュアなブーケです。
味わいはミディアムからフルボディで、キレがあり素晴らしい濃縮さと1本筋のとおった酸があり長く余韻を楽しめます。
今すぐ味わうにはまだ若いので固く閉じていますが、計り知れない可能性を秘めています。
この香りは、La Barreの畑でとれたぶどうジュースを混ぜたLes Chaumesの区画のワインにも当てはまります。
(2018年12月29日 ワインアドヴォケイト240号より)
Coche Dury
Meursault
予想される飲み頃:2024 - 2040
The 2016 Meursault Village wafts from the glass with notes of crisp apple, pear, almond paste and lemon oil, displaying a pure bouquet that isn't marked by the reductive signatures of yesteryear. On the palate, it's medium to full-bodied, intense and incisive, with excellent concentration and a tangy line of acidity that lends the wine enormous length. Right now, it's youthfully tight-knit, but there's immense promise here. This note applies to a bottle from a cuv?e produced from the lieu-dit Les Chaumes that also contains some juice from La Barre. Rapha?l Coche told me that he produced three other cuv?es, one from Vireuils, another from Narvaux and a third assembling multiple parcels that together filled a press. As usual, the only way to know which bottling you possess is to ask the importer.
(239, The Wine Advocate, 1st Nov 2018)
ムルソーの双璧をなすブルゴーニュ屈指の生産者
コシュ デュリ
Coche Dury
ジャン・フランソワ・コシュ・デュリは、白ワインの醸造における世界的な第一人者です。1920年代初頭にドメーヌを築き上げた父から、1972年にドメーヌを引き継ぎ、彼はムルソーの1級畑「ペリエール」など、近隣の小さな土地の買収によって所有地を拡大していきました。ドメーヌの評判が高まるにつれ、ドメーヌで瓶詰めされるワインの量も増えていきました。
ジャン・フランソワの慎重で厳格な管理のもと、6つのアペラシオン(ムルソー、ピュリニー・モンラッシェ、オクセー デュレス、モンテリー、ヴォルネイ)に広がる9haの極小区画の畑で、世界的に有名なワインが造られるようになったのです。
彼は、テロワールを変えることなく、その自然な表情を強化する醸造法を用いています。穏やかなプレス、定期的な澱の撹拌、オーク樽の50%は毎年交換されます。
ロバート・パーカーはかつて、彼のことを「地球上で最も偉大なワインメーカーの一人」と評しています。
彼のスタイルは独特で、ピュアでエレガントなワインを生み出し、そのフィネスと持続性は非常に注目に値するものです。
ジャン・フランソワは2010年に引退し、息子のラファエルが事業を引き継ぎました。彼の指揮の下、ドメーヌのワインは、ブルゴーニュの白ワインの頂点を極めていきました。
コシュ・デュリのワインは、世界中の愛好家や投資家の間で常に探し求められています。シャルドネ愛好家が、一度は味わいたいワインです。
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