Grape Variety 100% shiraz grapes from pre-phylloxera material brought from Europe by the early settlers in the mid-1800s and grown on the Hill of Grace vineyard in the Eden Valley.
Technical Details Harvest Data:26 March-2 April、 Alcohl:14.5%、 ph:3.55、 Acidity:5.96g/L Maturation Matured in 78% French and 22% American hogsheads for 21 months prior to blending and bottling.
Vintage Description The 2009 vintage was preceded by another cold,drought winter,with 399mm rainfall in Eden Valley for the year(a good year would see 500mm).It was the coldest August since 1951.Spring had a few heat spikes up into the mid to high 30s,some frost damage inlow-lying areas,but very little rain during Seputmber and October.In fact,it was the driest September for 30 years and the driest October on record.Staggered flowering resulted from cool weather which reduced the fruit set.Some varieties were also pruned back hard ti just a few spurs to allow them to survive with no water.Rain arrived in mid-December with around 65mm recorded,making it the wettest month of the whole year.The cool southerlies continued through into the new year,reminiscent of 2005.December didn't record any days over 32C.January tended warm to hot with a couple of heat spikes into the high 30s and low 40s.Late January brought a record six days over 40c,not seen since 1908,causing vine stress,exacerbated by drought conditions and empty dams,followed by another week of hot weather culminating in a 46C day on Black Saturday on February 7.Fortunately into autumn mode.A strong change brought a general rain across the state with 10-20mm in early March,which helped with ripening and flavour development.The Indian summer in late March brought ripening forward with all the whites finished and in the whnery by early April.
HENSCHKE“Hill of Grace”Eden Valley [2009] Wooden Box
超高級オーストラリア最高峰フルボディ赤ワイン!今日、オーストラリアの最高峰シラーズとして“ペンフォールド・グランジ”と双璧を成す「ヘンチキ」の単一畑(ノンブレンド)100%の“ヒル・グレース”が奇跡の少量入荷!「ヘンチキ」と言えば、1868年創業の、現オーナーで5世代にわたり受け継がれる家族経営のワイナリーで、今日も頑なに昔ながらの経営方針を崩さず、常に高いレベルを維持し、地道なワイン造りで世界のトップジャーナリストを含め、高評価を連発!もちろんロバート・パーカー氏も満点★★★★★5つ星をつけ、なんと!この2009年の“ヒル・オブ・グレース”で驚異の97点+(プラス)(今~2026年)獲得!(2002年以降はほぼ満点を連続で獲得中!)ワインスペクテーター誌でも驚異の高評価獲得!ワイン評論家のヒュー・ジョンソン氏も満点★★★★4つ星で、「おそらくオーストラリアで最良の家族ワイナリー。実においしいヒル・オブ・グレイスと極めて申し分ないカベルネ」と大絶賛!2006年にグレイトヴィンテージのアポストロフィ!ニール・ベケットの「死ぬ前に飲むべき1001ワイン」にも登場!ワイナリーのちょうど北西にある、石造りの古い教会に向かって広がる、その名も“ヒル・オブ・グレース(神の恵みの丘)”と名づけられた、平均樹齢驚異の150年のプレ・フィロキセラの貴重なシラーズ100%!しかもフレンチオークとアメリカンオークのホッグスヘッドの新樽100%で、21ヶ月熟成!非常に濃い紫色!ローストした肉やスパイス!ベーコン、プルーン、プラム!…と、グラスを手に取るたびに新しいキャラクターを感じさせます。ワイン愛好家必飲アイテム!レア・アイテムが極少量入荷!
【箱入】ヘンチキ“ヒル オブ グレース”エデン ヴァレー ヴィンテージ[2009]年 平均樹齢148年(1860年代に植樹)のプレ フィロキセラのシラーズ100% ホッグスヘッドのオーク樽で21ヶ月熟成 手摘み100% パーカーポイント驚異97+点獲得ワイン 正規代理店輸入品 収穫日3月26日~4月2日
「死ぬ前に飲むべき1001ワイン」に登場!
1860年植樹のプレ・フィロキセラの
シラーズ100%で造られる、
ペンフォールド・グランジと双璧を成す
究極フルボディ赤ワイン!!
パーカー5つ星生産者で、パーカーポイント高得点を連発!!
■ 品種:シラーズ100%
■ 植樹:1860年
■ 熟成:ホッグスヘッドの新樽100%で21ヶ月間
ヒル・オブ・グレースは唯一無比の歴史的な畑です。樹齢100年以上(130~150年)を誇る有名な古木 は、1860年に、ワイナリーのちょうど北西にある肥沃な渓谷の浅瀬にある沖積層の土壌にぶどう栽培主ニコラウス・スタニツキによって植えられました。畑は美しい石造りの古い教会に向かって広がり、この場所が“ヒル・オブ・グレース”(神の恵みの丘)と呼ばれています。
大変深い紫色をなし、ローストしたお肉やスパイス、ベーコン、プラム・・・とグラスを手に取るたび、新しいキャラクターを感じます。
Grape Variety 100% shiraz grapes from pre-phylloxera material brought from Europe by the early settlers in the mid-1800s and grown on the Hill of Grace vineyard in the Eden Valley.
Technical Details Harvest Data:26 March-2 April、 Alcohl:14.5%、 ph:3.55、 Acidity:5.96g/L
Maturation Matured in 78% French and 22% American hogsheads for 21 months prior to blending and bottling.
Vintage Description The 2009 vintage was preceded by another cold,drought winter,with 399mm rainfall in Eden Valley for the year(a good year would see 500mm).It was the coldest August since 1951.Spring had a few heat spikes up into the mid to high 30s,some frost damage inlow-lying areas,but very little rain during Seputmber and October.In fact,it was the driest September for 30 years and the driest October on record.Staggered flowering resulted from cool weather which reduced the fruit set.Some varieties were also pruned back hard ti just a few spurs to allow them to survive with no water.Rain arrived in mid-December with around 65mm recorded,making it the wettest month of the whole year.The cool southerlies continued through into the new year,reminiscent of 2005.December didn't record any days over 32C.January tended warm to hot with a couple of heat spikes into the high 30s and low 40s.Late January brought a record six days over 40c,not seen since 1908,causing vine stress,exacerbated by drought conditions and empty dams,followed by another week of hot weather culminating in a 46C day on Black Saturday on February 7.Fortunately into autumn mode.A strong change brought a general rain across the state with 10-20mm in early March,which helped with ripening and flavour development.The Indian summer in late March brought ripening forward with all the whites finished and in the whnery by early April.
この2009年のヒル・オブ・グレースでパーカーポイント97点+!
超高級オーストラリア最高峰フルボディ赤ワイン!今日、オーストラリアの最高峰シラーズとして“ペンフォールド・グランジ”と双璧を成す「ヘンチキ」の単一畑(ノンブレンド)100%の“ヒル・グレース”が奇跡の少量入荷!「ヘンチキ」と言えば、1868年創業の、現オーナーで5世代にわたり受け継がれる家族経営のワイナリーで、今日も頑なに昔ながらの経営方針を崩さず、常に高いレベルを維持し、地道なワイン造りで世界のトップジャーナリストを含め、高評価を連発!もちろんロバート・パーカー氏も満点★★★★★5つ星をつけ、なんと!この2009年の“ヒル・オブ・グレース”で驚異の97点+(プラス)(今~2026年)獲得!(2002年以降はほぼ満点を連続で獲得中!)ワインスペクテーター誌でも驚異の高評価獲得!ワイン評論家のヒュー・ジョンソン氏も満点★★★★4つ星で、「おそらくオーストラリアで最良の家族ワイナリー。実においしいヒル・オブ・グレイスと極めて申し分ないカベルネ」と大絶賛!2006年にグレイトヴィンテージのアポストロフィ!ニール・ベケットの「死ぬ前に飲むべき1001ワイン」にも登場!ワイナリーのちょうど北西にある、石造りの古い教会に向かって広がる、その名も“ヒル・オブ・グレース(神の恵みの丘)”と名づけられた、平均樹齢驚異の150年のプレ・フィロキセラの貴重なシラーズ100%!しかもフレンチオークとアメリカンオークのホッグスヘッドの新樽100%で、21ヶ月熟成!非常に濃い紫色!ローストした肉やスパイス!ベーコン、プルーン、プラム!…と、グラスを手に取るたびに新しいキャラクターを感じさせます。ワイン愛好家必飲アイテム!レア・アイテムが極少量入荷!
■さまざまなギフトアイテムをご用意しております。
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