vinous:95 ポイント 95pts Drinking Window 2022 - 2029 From: 2014 and 2013 Northern Rh?ne: Great Wines If You Can Find Them (Mar 2016) (aged in 70% new oak for 18 months): Inky ruby. Sexy, highly perfumed aromas of ripe dark berries, cherry liqueur, peppery spices and fresh flowers, backed by a hint of olive. Supple and appealingly sweet, offering intense, deeply concentrated blackberry and violet pastille flavors and a suggestion of star anise. Finishes pure, sweet and energetic on the penetrating finish, showing outstanding focus and slow-building tannins. - By Josh Raynolds on January 2016
ワインアドヴォケイト:94+ ポイント Rating 94+ Drink Date 2022 - 2045 Reviewed by Jeb Dunnuck Issue Date 31st Dec 2015 Source 222, The Wine Advocate Closed, tight and backwards, the 2013 Hermitage les Bessards is a big, full-bodied, burly wine that offers first rate purity in its black raspberry, ozone, liquid rock, and creosote-like bouquet. It has plenty of material and density, but will need 7-8 years of bottle age to become approachable. As normal, it comes all from the “Bas de Coteau” portion of the Bessards lieu-dit, was completely destemmed and saw 18 months in 30% new French oak.
ドゥラスは1835年、北部ローヌ地区にチャールズ・オーディブルとフィリップ・ドゥラスによって設立されたメゾンです。彼らの造るワインは国際的にも高く評価されるようになり、新たなぶどう園の購入等を経てエステートの規模を拡大してきました。
1977年、シャンパーニュ・ドゥーツを運営していたアンドレ・ラリエ氏がドゥラス家からこのエステートを買い取り、経営と醸造を引き継ぎました。彼は新樽やバリックを導入するなどメゾンや醸造所の刷新に取り組み、現在のドゥラスの礎を築き上げました。1996年、ラリエ氏が引退、元ルイ・ロデレールの副社長ファブリス・ロセ氏が新たに社長となりました。1997年、ドゥラスはワイン・メーカーとしてジャック・グランジ氏を迎入れ、新たな転機を迎えました。ジャックはリヨン大学を経てシャプティエやジャン・リュック・コロンボの基で多くの経験を積んでいました。彼はぶどう園とセラーの改良に着手、典型的なローヌ・スタイルのワインを気品高く優雅に表現、ワイン界の注目を集めるようになりました。
2003年ヴィンテージではコート・ロティ・ラ・ランドンヌがパーカー・ポイント96~100点と評価されるまでに至っています。現在ドゥラスは北ローヌを代表する生産者の一つであり、また南ローヌの数多くのぶどう栽培農家と長期契約を結んでいるネゴシアンでもあります。ワイン造りはヴァン・ド・ペイからローヌ最高峰のワインまで幅広く行われています。
北ローヌを代表する老舗ワイナリー「ドゥラス・フレール」!
1835年、北部ローヌ地区にチャールズ・オーディブルとフィリップ・ドゥラスによって設立されたメゾンです。彼らの造るワインは国際的にも高く評価されるようになり、新たなぶどう園の購入等を経てエステートの規模を拡大してきました。1977年に、シャンパンメーカーのドゥーツを運営していたアンドレ・ラリエ氏がドゥラス家からこのエステートを買い取り、1993年にドゥーツ・ドゥラスともにルイ・ロデレールグループの傘下となりました。
1996年にラリエ氏は引退し、元ルイ・ロデレールの副社長であったファブリス・ロセ氏が社長となりました。(33%自社畑約30ha)現在ドゥラスは北ローヌを代表する生産者の一つであり、また南ローヌの数多くのぶどう栽培農家と長期契約を結んでいるネゴシアンでもあります。ワイン造りはヴァン・ド・ペイからローヌ最高峰のワインまで幅広く行われています。
「エルミタージュ レ・ベッサール」は、ローヌ北部ドロ―ム県のアペラシオン。タン・エルミタージュ、クローズ・エルミタージュ、ラルナルジュの3つにまたがっています。土壌は花崗岩と沖積層との組み合わせ。ドゥラス所有の自社畑(10ha)、このキュヴェはエルミタージュに広がるLes Bessardsのシラーを使用。個性豊かなテロワールは、最大限までの可能性を発揮し、ワインに奥深い複雑味を長期熟成の可能性を与えています。
■テクニカル情報■
テロワール毎に最大限に熟成したブドウを全て手摘みし、伝統的なコンクリートオープンタンクで2日間、発酵前にスキンコンタクトを低温にて行います。28-30度でマセラシオンを続け、20日間ルモンタージュと手作業によるピジャージュを繰り返し、果実のアロマとブドウの要素全てを引き出します。マロラクティック発酵はオーク樽で行われます。12-14カ月の新樽熟成。
DELAS FRERES HERMITAGE LES BESSARDS
ドゥラス・フレール エルミタージュ レ・ベッサール
生産地:フランス ローヌ 北ローヌ
原産地呼称:AOC. HERMITAGE
ぶどう品種:シラー100%
味わい:赤ワイン 辛口 フルボディ
vinous:95 ポイント
95pts Drinking Window 2022 - 2029 From: 2014 and 2013 Northern Rh?ne: Great Wines If You Can Find Them (Mar 2016)
(aged in 70% new oak for 18 months): Inky ruby. Sexy, highly perfumed aromas of ripe dark berries, cherry liqueur, peppery spices and fresh flowers, backed by a hint of olive. Supple and appealingly sweet, offering intense, deeply concentrated blackberry and violet pastille flavors and a suggestion of star anise. Finishes pure, sweet and energetic on the penetrating finish, showing outstanding focus and slow-building tannins. - By Josh Raynolds on January 2016
ワインアドヴォケイト:94+ ポイント
Rating 94+ Drink Date 2022 - 2045 Reviewed by Jeb Dunnuck Issue Date 31st Dec 2015 Source 222, The Wine Advocate
Closed, tight and backwards, the 2013 Hermitage les Bessards is a big, full-bodied, burly wine that offers first rate purity in its black raspberry, ozone, liquid rock, and creosote-like bouquet. It has plenty of material and density, but will need 7-8 years of bottle age to become approachable. As normal, it comes all from the “Bas de Coteau” portion of the Bessards lieu-dit, was completely destemmed and saw 18 months in 30% new French oak.
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